Nordea: Світові ціни на нафту зростатимуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nordea: Світові ціни на нафту зростатимуть

Енергетика
764
Світові ціни на нафту до кінця 2016 року зростуть до $57 за барель, в 2017 році середньорічна ціна на нафту збільшиться до $63 до $47, а до кінця наступного року складе $66 за барель, заявила головний аналітик скандинавської банківської групи Nordea по ринку нафти Тіна Салтведт.
“Фундаментально на цей рік наші очікування, що ціна на нафту марки Brent може досягти $57 за барель до кінця року з причини, перш за все, скорочення видобутку сланцевої нафти в США. Друге — це численні негативні події для ринку нафти, пов’язані з пожежами в Канаді, з видобуванням в Нігерії. Тому наші очікування на цей рік досить оптимістичні”, — сказала Салтведт.
Група Nordea переглянула свій прогноз середньорічної ціни на нафту в 2016 році з $44-45 до $47 за барель. У 2017 році, за оцінкою Nordea, середньорічна ціна на нафту зросте до $63, а до кінця наступного року — до $66 за барель. На котирування впливатиме рішення нафтових компаній щодо рівня цін, з якого вони готові збільшувати видобуток сланцевої нафти, зазначила аналітик.
“Близько $60 за барель Brent — ця та позначка, при якій виробники сланцевої нафти почнуть повертатися на ринок”, — очікує вона.
Салтведт поділилася інформацією з конференції BP, що пройшла в середу.
“Деякі нафтові компанії сказали, що нарощувати видобуток сланцевої нафти стане можливо тільки при ціні $70 за барель Brent. Відповідно, відновлення видобутку сланцевої нафти на рівні $60 за барель призупинить зростання котирувань, звісно, але видобувати більше, ніж вони добували, вони не зможуть, поки ціна нафти не зросте до $70 за барель”, — розповіла вона.
“Що стосується видобутку нафти в Росії, то ми бачимо, що незважаючи на санкції, незважаючи на всі труднощі в економіці, видобуток нафти здивував світове співтовариство. Росія зараз видобуває на максимумах своїх можливостей, в першу чергу це зумовлено падінням рубля і, відповідно, підтримкою всього нафтогазового сектору”, — зауважила Салтведт.
Нагадаємо, нафта впала в ціні в понеділок під час азіатської торговельної сесії, а інвестори чекають сигналів щодо майбутньої зміни попиту.
На Нью-Йоркській товарній біржі ф’ючерси на нафту марки WTI з поставкою в липні впали до $48,41 за барель. Нафта марки Brent подешевшала до $49,989 за барель.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас