Ексепрти пояснили, чому зупинилося подорожчання нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ексепрти пояснили, чому зупинилося подорожчання нафти

Енергетика
981
Подорожчання нафти на 90 відсотків від 12-річного мінімуму на початку цього року змусило виробників сланцевої нафти повертати в роботу свої бурові установки. Це загрожує сповільнити подальше зростання цін на “чорне золото”. Нафта Brent станом на 9:50 за Києвом торгувалася по на 1,23% дешевше, по $49,92 за барель, WTI – на 1,26% дешевше – по $48,45 за барель.
Про це пише Bloomberg.
“Область від 50 до 60 доларів за барель є ласим шматком. Деякі виробники повертаються на 50 доларів, але багато хто з них приходять на 60”, – сказав Марк Воткінс, інвестиційний менеджер U.S. Bank.
Фінансові менеджери були обережні на тижні, що завершився 7 червня. Ставили в більшій мірі на зниження цін, ніж на подальше зростання.
Прогнозисти в тому числі Міжнародного енергетичного агентства і Goldman Sachs вважають, що перенасичення починає скорочуватися, бо ОПЕК вичавлює низькими витратами конкурентів.
Зриви поставок нафти в світі досягли в середньому 3,6 мільйона барелів на день минулого місяця. Причинами цього були пожежі у канадській провінції Альберта і напад бойовиків на нафтопровід в дельті річки Нігер.
“До зривів було досягнуто згоди про те, що ринок буде перебувати в рівновазі в другій половині року. Нігерія і Канада тільки прискорили відновлення балансу,” – сказав Майкл Віттнер з Societe Generale SA.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас