ЄБРР може купити частину ОПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР може купити частину ОПЗ

Казна та Політика
395
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) може придбати міноритарний пакет акцій Одеського припортового заводу (ОПЗ).
Про це сказав голова Фонду державного майна Ігор Білоус. Його запитали, чи знаходяться серед потенційних покупців ОПЗ тільки західні компанії.
“Так, і не просто західні компанії, а вони мають хороші позиції на світовому ринку добрив. ЄБРР підтримує приватизаційний процес, обіцяв допомогти покупцеві борговим фінансуванням, а можливо, навіть купити міноритарний пакет. Варіанти обговорюються”, – відповів Білоус.
“Конкурс призначений на 26 липня. Закривати угоду будемо в серпні. Я дуже сподіваюся, що до вересня гроші вже будуть в бюджеті”, – сказав він.
За словами голови ФДМ, 10 компаній гарантовано візьмуть участь в приватизації. Білоус прогнозує, що загальне число учасників конкурсу досягне не менше 15.
Нагадаємо, 18 травня уряд затвердив умови приватизації Одеського припортового заводу, давши тим самим старт продажу. Умови конкурсу передбачають не менше двох учасників, один з яких повинен бути нерезидентом України. Завод не може бути проданий російським інвесторам.
Стартова ціна державного пакету акцій (99,6%) ОПЗ визначена оцінювачем в сумі 13,175 млрд гривень.
За матеріалами:
Деловая Столица
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас