Мадридське відділення китайського ICBC могло «відмити» майже 100 млн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мадридське відділення китайського ICBC могло «відмити» майже 100 млн доларів

Кримінал
228
Китайські злочинні угруповання передавали у філію китайського банку ICBC в Мадриді готівку в рюкзаках і коробках, а банк потім переказував ці гроші на рахунки в Китаї в рамках схеми по відмиванню грошей на 100 млн доларів, повідомили у прокуратурі Іспанії.
Деталі звинувачень проти ICBC розкриті вперше – вони вказані в судовому документі з коротким викладом розслідування передбачуваного шахрайства майже через чотири місяці після того, як поліція провела обшуки в мадридському офісі банку і заарештувала шістьох топ-менеджерів.
За версією слідства, найбільший банк світу за розміром активів ICBC є каналом відмивання грошей між двома злочинними угрупованнями, які працюють в Китаї та Іспанії і залучені в контрабанду і ухилення від сплати податків.
Їхні незаконні переказ були обмежені 50 тис. євро, щоб зменшити ризик виявлення, і проводилися через мережу підставних компаній, щоб замаскувати слід.
В судовому документі також стверджується, що банк звинувачують в спробі ввести в оману слідчих, надавши квитанції, що не мають стосунку до справи і хибно ідентифікують клієнтів.
У прокуратурі вважають, що ICBC «відмив» не менше 90 млн євро в період з 2011 по 2014 рік.
Якщо банк визнають винним у відмиванні грошей, йому загрожує штраф і перегляд ліцензії в Іспанії.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас