Оператори ГТС Болгарії та Словаччини підписали меморандум про будівництво газопроводу Eastring — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оператори ГТС Болгарії та Словаччини підписали меморандум про будівництво газопроводу Eastring

Енергетика
326
Оператори ГТС Болгарії та Словаччині Bulgartransgas і Eustream в четвер у Софії підписали меморандум про вивчення можливостей будівництва газопроводу Eastring ( “Східне кільце”), який може з’єднати східну точку ГТС Словаччини (Велке Капушани) і болгаро-румунську транзитну лінію.
“Eastring – проект для підключення систем передачі газу зі Словаччини, Чехії, України, Угорщини, Румунії та Болгарії. Це дозволить створити коридор для ефективної передачі, диверсифікації джерел і маршрутів природного газу в регіоні”, – йдеться в повідомленні на сайті Bulgartransgas.
За словами міністра енергетики Болгарії Теменужка Петкова, проект є логічним кроком на шляху до створення регіонального газового вузла. “Трубопровід Eastring може бути реалізована з мінімальними витратами, так як він буде використовувати існуючу інфраструктуру”, – зазначив він.
Передбачається, що аналогічні двосторонні угоди будуть укладені між іншими учасниками проекту. Під реалізацію проекту, зокрема, планується залучити кошти ЄС.
Як повідомлялося, орієнтовна потужність газопроводу 10-20 млрд куб.м. в рік, пропонується зробити його двонаправленим, капітальні витрати оцінювалися в EUR 0,75-1,235 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас