"Укрнафта" заявляє, що 2 млрд куб. м газу були передані їй за рішенням суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрнафта" заявляє, що 2 млрд куб. м газу були передані їй за рішенням суду

Енергетика
191
У компанії вважають цілком законним і справедливим виконання рішення суду, яке вступило в законну силу кілька років тому.
ПАТ “Укрнафта” є власником 2 061 805,134 тис. куб. м природного газу видобутку 2006 року, який був переданий до газотранспортної системи України і закачаний в підземні сховища ПАТ “Укртрансгаз”, про що оформлені акти прийому-передачі газу на зберігання. Про це повідомляє прес-служба компанії.
Відзначається, державне регулювання цін на газ в 2006 році не здійснювалося, відповідно, державний регулятор НКРЕ не мав повноважень встановлювати ціни на газ видобутку ПАТ “Укрнафта”.
“У травні 2014 року набулао законної сили рішення Господарського суду міста Києва від 20 січня 2011 року – ПАТ“Укртрансгаз“і НАК “Нафтогаз України” були зобов’язані не чинити перешкод у здійсненні права власності на цей обсяг природного газу, відібрати з підземних сховищ і передати цей газ ПАТ “Укрнафта”, -йдеться в повідомленні.
У липні 2014 ПАТ “Укрнафта” звернулося за примусовим виконанням згаданого судового рішення, однак судове рішення залишається невиконаним ПАТ “Укртрансгаз” і НАК “Нафтогаз України”. Державною виконавчою службою вжито заходів, спрямованих на виконання судового рішення, одним з яких і було здійснення 3 червня 2016 року вилучення цього газу, що знаходиться в підземних сховищах ПАТ “Укртрансгаз”.
У компанії вважають цілком законним і справедливим виконання рішення суду, яке вступило в законну силу кілька років тому, спрямованим на забезпечення можливості розпорядитися своєю власністю, яка безпідставно утримується боржниками.
Нагадаємо, раніше НАК “Нафтогаз України” заявив, що ПАТ “Укранафта” було безпідставно передано близько 2 млрд куб.м. газу представником державної виконавчої служби.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас