Uber оштрафували на велику суму у Франції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber оштрафували на велику суму у Франції

Фондовий ринок
507
Згідно з рішенням паризького суду, оголошеного вчора, 9 червня, Uber зобов’язаний виплатити штраф у розмірі 800 тисяч євро за порушення французького законодавства при роботі сервісу UberPop.
Половину від цієї суми стартапу необхідно виплатити уже найближчим часом. Інша половина штрафу є “відкладеною”, і рішення про стягнення суми, що залишилася буде залежати від подальших дій Uber у Франції.
Штрафи також були пред’явлені керівнику підрозділу Uber по Європі, Близькому Сходу і Африці П’єру-Дімітрі Гор-Коті і главі французького підрозділу Тібо Семфалю. За рішенням суду вони повинні виплатити 30 тисяч євро і 20 тисяч євро відповідно. Вони звинувачуються в нечесній комерційній практиці і управлінні сервісом, що надає нелегальні послуги. Обидва топ-менеджера Uber були затримані французькою поліцією в червні минулого року після акцій протесту таксистів.
Робота сервісу Uber у Франції заборонена згідно із законом, який не дозволяє займатися комерційними перевезеннями без ліцензії.
У той же час, на цьому тижні суд у Франкфурті відкинув апеляцію Uber щодо скасування заборони на роботу сервісу в Німеччині.
Цього року активно обговорювалося вихід Uber на ринок України. Зокрема, повідомлялося, що стартап активно готується до запуску в Києві і у Львові і вже почав набір водіїв.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас