Білорусь заборонила поставки свинини ще з одного регіону України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь заборонила поставки свинини ще з одного регіону України

Аграрний ринок
327
Білорусь обмежила ввезення свинини з Чернівецької області України через спалах африканської чуми свиней (АЧС).
Про це повідомляє агентство “БЕЛТА” з посиланням на департамент ветеринарного і продовольчого нагляду Мінсільгосппроду республіки Білорусь.
Повідомляється, що на території Чернівецької області зареєстровано випадок захворювання свиней на африканську чуму.
“Вводяться тимчасові обмеження на ввезення до Білорусі із зазначеної галузі живих свиней, свинини, в тому числі м’яса диких кабанів, продуктів переробки, шкіряної, рогокопитної і кишкової сировини, щетини, мисливських трофеїв, отриманих від сприйнятливих видів тварин, кормів, що був у використанні обладнання для утримання, забою і розбирання свиней “, – йдеться в повідомленні.
Всі видані раніше дозволи на ввезення зазначених товарів з Чернівецької області анульовані.
Раніше, Білорусь забороняла ввезення свинини з інших регіонів України, де була виявлена АЧС, зокрема з Хмельницької області.
У 2015 році в Україні зареєстровано 40 випадків АЧС, в тому числі в Київській (6), Чернігівській (13), Рівненській (2), Житомирській (1), Полтавській (5), Миколаївський (4), Одеській (2), Черкаській (1) і Сумській (6) областях, з яких, зокрема, 5 випадків серед диких кабанів.
З 40 зареєстрованих у 2015 році неблагополучних пунктів на сьогодні оздоровлено 30. Крім того, реалізовані заходи по локалізації захворювання і розпочато відлік 40-денного карантину в 8 неблагополучних пунктах трьох областей (Одеська, Миколаївська та Полтавська).
Вакцини від АЧС немає.
За матеріалами:
БЕЛТА - Новини Білорусь
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас