Конституційний суд дозволив суддям пенсії понад 10,74 тисяч гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конституційний суд дозволив суддям пенсії понад 10,74 тисяч гривень

Казна та Політика
563
Конституційний суд України визнав неконституційним обмеження максимального розміру довічного грошового утримання суддею у відставці сумою 10,74 тис. грн.
Таке рішення було офіційно оприлюднено на засіданні Конституційного суду України в п’ятницю, 10 червня.
Нагадаємо, 22 січня 2016 року Пленум Верховного суду України вирішив звернутися до Конституційного суду з проханням визнати невідповідними Конституції деякі положення закону України “Про судоустрій і статус суддів”.
Ці положення передбачають, що з 1-го січня по 31-е грудня 2016 року довічне грошове забезпечення не виплачується особам, які працюють на посадах і на умовах, передбачених законом про держслужбу і про прокуратуру, щомісячне довічне грошове забезпечення не виплачується.
Також ці положення передбачають, що з 1 січня 2017 року виплати щомісячного довічного грошового забезпечення на період роботи на посадах, які дають право на його призначення, а також право на призначення пенсій, призупиняється, і на цей період виплачується пенсія відповідно до загальнообов’язковим пенсійним страхуванням .
Крім того, дані положення закону вказують, що максимальний розмір щомісячного довічного грошового утримання судді у відставці з урахуванням всіх надбавок і підвищень не може перевищувати 10,74 тис. грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас