Топ-менеджер НБУ зняв $1 млн з рахунку під час заборони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ-менеджер НБУ зняв $1 млн з рахунку під час заборони

Кримінал
1717
Колишній директор департаменту банківського нагляду Національного банку під час роботи в НБУ зняв зі свого банківського рахунку близько $ 1 млн. Правоохоронні органи почали розслідування, оскільки гроші видавалися банком після того, як регулятор ввів обмеження на зняття готівки в фінустановах.
Про це стало відомо з ухвали Печерського суду Києва за 11 березня 2016 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень, пише Фінансовий клуб з посиланням на «Першу інстанцію».
Як випливає з судових матеріалів, менеджмент Вернум Банку в період з 5 лютого по 27 лютого 2015 роки видавав гроші гендиректору департаменту банківського нагляду Нацбанку. Загальна сума, яка була знята з банківського рахунку і переведена в готівку співробітником НБУ протягом цього часу, склала $ 934 тис.
Національна поліція почала розслідування, оскільки видача грошей відбувалася всупереч постанові НБУ від 1 грудня 2014 «Про врегулювання ситуації на грошово-кредитному та валютному ринках України».
Ім’я доларового мільйонера з НБУ в судових матеріалах не зазначено. Але відомо, що з 25 квітня 2014 року по 15 квітня 2015 року цю посаду обіймала Алла Шульга.
У банківській системі пані Шульга працювала з 1988 року. Займала керівні посади, зокрема, Всеукраїнському акціонерному банку, Український акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк, Укрсоцбанк, банк «Надра», Кредитпромбанк.
Орган досудового розслідування попросив суд в доступі до матеріалів перевірок ПАТ «Вернум Банк», що проводилися департаментом банківського нагляду НБУ в 2015 році, а також до документів особової справи колишнього генерального директора департаменту банківського нагляду НБУ.
Суд задовольнив клопотання.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас