25 країн ЄС вимагають пояснень, чому блокують безвізовий для України, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

25 країн ЄС вимагають пояснень, чому блокують безвізовий для України, - ЗМІ

Казна та Політика
2178
Двадцять п’ять країн-членів Євросоюзу вимагають від Німеччини, Франції та Італії пояснень щодо затримки з рішенням про скасування візового режиму для Грузії і України.
Про це кореспонденту Укрінформу в Брюсселі розповів європейський дипломат за підсумками засідання комітету постійних представників країн-членів при Раді ЄС.
«Напередодні розглядалося питання про позицію керівного інституту ЄС щодо скасування візових вимог для грузинських громадян. Німеччина поки що блокує це рішення, висловлюючи стурбованість високим рівнем організованої злочинності в Грузії. Берлін в цьому підтримали Франція і Італія. Україну також хочуть прив’язати до цього пакету візової лібералізації », – розповів співрозмовник агентства.
За його словами, в п’ятницю, 10 червня, міністри юстиції і внутрішніх справ країн ЄС обговорять питання скасування віз для України, Грузії, Туреччини та Косово.
«Про безвізовий режим для Туреччини і Косово поки говорити рано, але Україна і Грузія, як зазначено в доповідях Єврокомісії, вже чітко виконали всі критерії і заслуговують скасування візових вимог. Тому 25 країн ЄС хочуть почути від Німеччини, Франції та Італії про причини затягування з наданням безвізового режиму для наших партнерів », – підкреслив дипломат.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас