Відповідатимуть за якість: Гройсман каже, що буде контролювати кожну гривню витрачену на ремонт доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відповідатимуть за якість: Гройсман каже, що буде контролювати кожну гривню витрачену на ремонт доріг

Казна та Політика
700
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наполягає на ефективному використанні бюджетних коштів, що виділяються на проведення дорожніх робіт, а також на підвищенні якості ремонту.
Як повідомили в прес-службі уряду, про це Гройсман сказав в ході наради з питань стану автомагістралей країни.
«Питання якості, ефективності використання ресурсів, темпів виконання робіт – одне з найважливіших завдань зараз, – цитує прес-служба Гройсмана. – Хотів би, щоб пояснили всім підрядникам, що вони не тільки роблять дороги, вони ще й користуються ними, їздять по ним. А ресурси повинні використовуватися ефективно. Кожна гривня має йти туди, куди вона спрямована. Йдеться і про дорогу, і про її якість ».
Глава уряду пригрозив карою за невиконання доручень Кабміну.
«Будемо карати, дуже жорстко», – зазначив Гройсман, додавши, що Кабмін буде ретельно моніторити, як підрядники працюють з державними грошима, і буде настійно рекомендувати використання електронної системи Prozorro для раціонального використання ресурсів.
Гройсман нагадав, що Кабмін змінив керівництво Держагентства з автомобільними дорогами ( «Укравтодор»), і це рішення має позитивно вплинути на ситуацію в цілому. «Я хочу, щоб ці зміни привели до нової якості, нової відповідальності і прискорили темпи виконання робіт», – сказав Гройсман, звернувши увагу, що чекає від нового керівництва Держагентства щотижневої інформації про стан дорожнього господарства в Україні та готовий особисто інспектувати відремонтовані ділянки.
Нагадаємо, 8 червня Кабмін прийняв рішення про виділення в цілому більше 5 млрд грн на відновлення українських доріг. Надалі, за рішенням уряду, буде сформований Дорожній фонд, який, як очікується, почне працювати вже з 2017 року. Раніше Гройсман повідомляв, що Кабінет міністрів розраховує в поточному році направити близько 18-19 млрд грн на ремонт і будівництво автомобільних доріг державного та місцевого значення. В цілому в поточному році уряд планував відремонтувати і побудувати 1700 км доріг, що складає близько 10% протяжності всіх автомобільних трас нашої країни. За даними “Укравтодору”, щорічна потреба у фінансуванні автодоріг в країні оцінюється не менше ніж в 60 млрд грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас