Мінфін продовжив термін подачі банками заявок на участь в проекті з Європейським інвестиційним банком до липня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін продовжив термін подачі банками заявок на участь в проекті з Європейським інвестиційним банком до липня

Казна та Політика
106
Міністерство фінансів України продовжило термін подачі українськими банками заявок на участь у спільному проекті України і Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) “Основний кредит для малого та середнього бізнесу і компаній із середнім рівнем капіталізації” до 1 липня 2016 року, повідомив державний Укрексімбанк на веб-сайті , який виступає агентом Мінфіну в рамках цього проекту.
Згідно з повідомленням, метою проекту є кредитування малого і середнього підприємництва та розвиток банківського сектора. Кредитні кошти в рамках проекту обсягом EUR400 млн будуть спрямовані комерційним банкам-учасникам для підтримки розвитку приватного сектора економіки.
Відібрані банки надалі кредитуватимуть коштами ЄІБ своїх клієнтів – підприємства малого бізнесу та установи із середньою капіталізацією. Крім того, кошти проекту можуть надсилатися на фінансування проектів соціально-економічної інфраструктури, включаючи проекти з енергоефективності, пом’якшення наслідків зміни клімату та адаптації до них.
Участь у програмі можуть взяти малі і середні підприємства з кількістю працівників до 250 осіб, установи із середньою капіталізацією з кількістю співробітників до 3 тис., а також підприємства з кількістю працівників понад 3 тис. В рамках цього проекту підприємства можуть залучити кредит в розмірі від EUR25 млн до EUR50 млн.
Як повідомлялося, угода про надання коштів ЄІБ Мінфіну в рамках проекту “Основний кредит для МСП і компаній із середнім рівнем капіталізації”, була ратифікована Верховною Радою 15 липня 2015 року
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас