Tesla вперше потрапила до десятки найдорожчих автобрендів світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla вперше потрапила до десятки найдорожчих автобрендів світу

Фондовий ринок
782
Компанія Tesla Motors вперше у своїй історії потрапила до десятки найдорожчих автомобільних брендів у світі, «вибивши» звідти фірму Lexus. Вартість американського виробника електрокарів склала 4,4 мільярда доларів. Відповідні дані наводяться в щорічному рейтингу «Топ-100» торгових марок BrandZ, складеному компанією Millward Brown.
Зростання «Тесли» багато в чому зумовлене нещодавньою прем’єрою выдносно доступного електрокара Model 3, ціни на який будуть починатися від 35 тисяч доларів. Через тиждень після прем’єри передсерійного прототипу Model 3 компанія Tesla отримала понад 325 тисяч заявок на свій найдоступніший електрокар. Потенційна виручка від замовлень досягла 14 мільярдів доларів
«Tesla — це щось зовсім інше, ніж просто розкішний автомобільний бренд. Вони практично заново винайшли електромобіль, і вийшли на дуже примхливий ринок люксових машин. Тепер же вони анонсували масову модель, що ще більше прискорило споживчий інтерес. Tesla зростає, як свого часу Apple або Facebook. Це просто неймовірно», — зазначив аналітик Millward Brown Пітер Уолш.
Компанії Toyota, BMW і Mercedes-Benz в аналогічній послідовності очолили рейтинг найдорожчих автомобільних брендів за версією Forbes. Рейтинг найдорожчих автомобільних брендів вчетверте поспіль очолила компанія Toyota з оціночною вартістю 29,5 мільярда доларів — на два відсотки більше, ніж роком раніше. На другому і третьому місці, як рік тому, йдуть компанії BMW і Mercedes-Benz, вартість яких склала 26,8 і 22,7 мільярда доларів відповідно (на два і чотири відсотки більше відповідно).
Крім Tesla Motors, в «Топ-10» автовиробників вперше потрапила компанія Porsche, яку теж оцінили в 4,4 мільярда доларів.
Загальна вартість компаній з «Топ-10» автомобільних брендів впала на три відсотки — до 139,9 мільярда доларів. Це зумовлено негативною динамікою компаній Honda, Land Rover і Audi. Шестивідсоткове знецінення фірми Audi багато в чому викликане фінансовими труднощами «Фольксвагена», пов’язаними з «дизельним скандалом». Сама марка Volkswagen, яка займала в торішньому рейтингу восьму сходинку, опинилася за межами першої десятки.
За матеріалами:
motor.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас