В АПУ розповіли, як довго може тривати судова реформа в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В АПУ розповіли, як довго може тривати судова реформа в Україні

Казна та Політика
239
Тепер атестація суддів обов’язкова і всі судді повинні пройти переатестацію. Це тривалий процес, але він повинен бути, адже є ситуації, коли українські судді погано володіють ситуацією.
Про це в інтерв’ю “5 каналу” заявив заступник голови АПУ Дмитро Шимків.
“Над реформою правосуддя багато працювали, щоб вона змогла досягти того рівня, на якому знаходиться. Це важливо. Це конституційні зміни, це імплементаційний закон, багато вводиться: поняття суддівського досьє, питання призначення суддів. І взагалі, вводиться змістовний підхід до того, як судді можуть призначатися. По-перше, це деполітизація, по-друге, рівновіддаленість від усіх гілок влади і далі – доброчесності суддів. Тому, що ми всі знаємо, як важливо для нас, а також для іноземних інвесторів захищати свої права”, – заявив Шимків.
За його словами, перші зміни стосуватимуться вищих судів, а “далі є імплементаційні закони”.
Відповідаючи на питання про те, скільки часу може зайняти судова реформа в Україні, Шимків зазначив, що в Польщі вона проходила 15 років, в Словаччині – понад 6 років, в Сінгапурі – ще більше.
“Багато змін в антикорупційному плані зайняли багато часу. Навіть в Грузії перші результати були на третій рік. Великий обсяг роботи і чинники, які тиснуть на Україну, – в таких умовах була не одна держава”, – заявив Шимків.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас