У Міноборони пояснили, яких студентів призвуть в армію достроково — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Міноборони пояснили, яких студентів призвуть в армію достроково

Казна та Політика
1581
Міністерство оборони України не планує скорочення кафедр підготовки за програмою офіцерів запасу, але не всі випускники матимуть імунітет від служби.
Про це на брифінгу у відомстві повідомив головний спеціаліст Департаменту військової освіти та науки Міністерства оборони України Олександр Васильєв, – повідомляє “Сегодня” з посиланням на “Громадське радіо”.
“Скорочення кафедр підготовки за програмою офіцерів запасу не передбачається, призив тих, хто закінчив навчання на кафедрі військової підготовки здійснюється тільки в тому випадку, якщо підготовка здійснювалася на кошти державного бюджету і по військово-облікових спеціальностях, які забезпечують боєздатність частин і підрозділів”, – зазначив він.
Голова підкомітету професіоналізації Збройних Сил України Сергій Кропивченко додав, що тих студентів, які відповідно до чинного законодавства мають відстрочку, не призивають.
“Якщо студент був відрахований або не здав сесію і втратив право – до речі, відстрочка надається тільки один раз – то його тоді, згідно з чинним законодавством повинні призвати. Якщо він навесні не здав сесію, а восени її здав за літо, вибачте, він втратив право на це, тому що інститут чи університет подали списки до військового комісаріату, де вказано, що це особа втратила право на отримання відстрочки від призову. Нічого в цьому, відповідно до чинного законодавства, не змінювалося “, – підкреслив він.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас