Київ шукає інвесторів для індустріального парку на Троєщині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ шукає інвесторів для індустріального парку на Троєщині

Казна та Політика
610
Київське інвестиційне агентство шукає інвесторів для реалізації першого етапу будівництва індустріального парку на Троєщині.
Про це заявив директор КІА Олег Містюк.
Він відзначив, що проект не буде реалізовуватися в тому величезному масштабі, який планувався раніше (270 га в Деснянському районі), на першому етапі освоять 30-40 га біля ТЕЦ-6.
“Але принаймні кілька складальників дрібної побутової техніки, органічна хімія, фармацевтика там можуть з’явитися. Це тільки перша стадія, ми розбили, як мінімум, на дві стадії. Перша – це близько 30-40 га, а далі – більше. Але вже буде залежати від самих виробників”, – зазначив Містюк.
Як він уточнив, інтерес до проекту ІП на Троєщині “акуратно” проявляють інвестори, охочі перемістити складання дрібної техніки з Китаю в Україну, щоб мати можливість звідси покривати весь ринок Західної Європи.
Найбільший інтерес до проекту проявляють фармкомпанії, однак і у них є низка застережень, пов’язаних з розміщенням свого виробництва поблизу житлових масивів.
За словами Містюка, приступити до підготовки індустріального парку київська влада зможе тільки після того, як збереться повний пул інвесторів для першого етапу.
“Ми намагаємося намацати пул якорів, пул тих компаній, все-таки закордонних, які хочуть скористатися перевагами України. І коли ми зберемо маленьку плеяду “різношерстих” індустріальних компаній, тоді у нас з’являться підстави або самим, або в форматі державно-приватного партнерства з одним з індустріальних девелоперів робити підготовку до індустріального парку “, – пояснив Містюк.
Він наголосив, що КІА буде ретельно відбирати інвесторів і не допустить розміщення на даній ділянці виробництва, що забруднює навколишнє середовище.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас