Сорос повернувся до проведення операцій на ринку, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос повернувся до проведення операцій на ринку, - ЗМІ

Фондовий ринок
539
Фінансист Джордж Сорос, який в останні роки займався в основному благодійною діяльністю, повернувся до управління операціями на фінансовому ринку, повідомляє The Wall Street Journal.
Сорос, стурбований перспективами світової економіки і бачачи нові можливості для заробітку, нещодавно особисто дав вказівки про декілька великих інвестицій, які базуються на “ведмежих” очікуваннях, сказали газеті її джерела.
Soros Fund Management LLC, який управляє $30 млрд в інтересах Сороса і його сім’ї, продавав акції і купував золото та акції золотодобувних компаній в очікуванні ослаблення на деяких сегментах фінансового ринку.
85-річний фінансист завжди уважно стежив за інвестиціями свого фонду і в ряді випадків і раніше втручався в проведення операцій. Але в останні роки самостійно інвестиції не робив. Однак з початку року Сорос став проводити більше часу в офісі фонду, керуючи його операціями та частіше спілкуючись з його керівниками.
Сорос скептично налаштований щодо економіки Китаю, стурбований станом справ в ЄС, бачачи ризики розпаду союзу, робить “ведмежі” ставки щодо ринку акцій США.
Джордж Сорос – фінансист, інвестор і філантроп. Народився в Будапешті в 1930 р, в 1947 р переїхав до Лондона. Працював офіціантом, маляром. Вступив в Лондонську школу економіки, після її закінчення переїхав до Нью-Йорку і став працювати в інвестиційному бізнесі. У 60-х керував кількома інвестфондами, які показували високі результати. Сорос завоював славу успішного керівника, який ніколи не терпить збитків. З усіх фінансових операцій, які проводив Сорос, найбільш відомі його валютні спекуляції. Так, 16 вересня 1992 року Сорос відкрив коротку позицію на фунт стерлінгів обсягом понад $10 млрд, заробивши за один день більш $1,1 млрд.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас