Банк Кореї несподівано знизив процентну ставку до рекордного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Кореї несподівано знизив процентну ставку до рекордного мінімуму

Світ
347
Південнокорейський центральний банк в четвер знизив семиденну ставку репо (базову процентну ставку в країні) на чверть процентного пункту, до рекордного мінімуму в 1,25%, щоб підтримати економіку.
Як заявив на прес-конференції глава Банку Кореї Лі Чжуйоль, рішення було прийнято керівництвом ЦБ одноголосно в цілях “попереджувальної протидії знижувальним ризикам”, що проявився в економіці в другому кварталі. Він звернув увагу на слабкість експорту, внутрішнього попиту і стримуючий вплив реструктуризації в корпоративному секторі на зростання економіки.
Зниження ставки, здивувало ринки, стало першим за рік для Банку Кореї. З 18 економістів, опитаних The Wall Street Journal, 15 очікували збереження ставки на колишньому рівні.
“На ринку переважає думка, що Федрезерв США, швидше за все, відкладе підвищення процентної ставки, і, звичайно ж, комітет з грошово-кредитної політики (Банку Кореї – ред.) прийняв це до уваги при винесенні рішення про ставку. Зниження ставки в цьому місяці навряд чи призведе до відтоку капіталу “, – сказав Лі Чжуйоль.
Економісти неодноразово говорили про необхідність стимулів в Південній Кореї – як грошово-кредитних, так і податково-бюджетних.
Експорт в травні скоротився 17-й місяць поспіль, інфляція в тому ж місяці сповільнилася до 0,8% (таргетований ЦБ рівень – 2%). Банк Кореї раніше погіршив прогноз зростання ВВП на 2016 рік з 3% до 2,8%, і деякі аналітики очікують ще одного зниження оцінки в липні. Також передбачається, що в кінці червня або в липні міністерство фінансів країни перегляне свій прогноз для ВВП, що становить 3,1%, зі зниженням.
Напередодні уряд і ЦБ Південної Кореї оголосив про створення держфонду обсягом $ 9,5 млрд для сприяння реструктуризації в судноплавної і суднобудівній галузях захисту держбанків від втрат в ході цієї реструктуризації.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас