Жителі Горішніх Плавнів пропонують нову назву міста — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жителі Горішніх Плавнів пропонують нову назву міста

Казна та Політика
2383
У колишньому Комсомольську 8 червня відбулися громадські слухання, на яких близько 70% присутніх проголосували на перейменування міста в Святомиколаївськ.
Про це повідомляє “Світанок Полтавщини”.
При цьому городяни відкинули запропоновану Українським інститутом національної пам’яті та затверджену Верховною Радою назву Горішні Плавні.
17 вересня минулого року в Комсомольську вже проводилися громадські слухання про перейменування міста на виконання закону про декомунізацію.
Того разу 98% учасників обговорення виступили за збереження старої назви.
Вибрана городянами назва стане офіційною, якщо його схвалить Верховна Рада.
Міська влада за сприяння ряду народних депутатів планує переконати керівництво парламенту в необхідності винесення питання про перейменування Комсомольська на повторний розгляд. Однак до цього обране городянами назву має пройти експертизу на відповідність історико-географічному контексту.
Нагадаємо, рішення парламенту про перейменування Комсомольська в Горішні Плавні від 19 травня вступило в силу 3 червня. У той же день Дмитро Биков підписав позов до Вищого адміністративного суду України про визнання постанови №4085 в частині перейменування Комсомольська недійсною.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас