"Абсолютний комфорт": Новак повідомив, чи варто "Нафтогазу" чекати знижку на російський газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Абсолютний комфорт": Новак повідомив, чи варто "Нафтогазу" чекати знижку на російський газ

Енергетика
1093
Контрактна ціна на російський газ у другому кварталі 2016 року для України «абсолютно комфортна» і без знижок, обговорювати нову знижку на газ з Києвом Москва поки не готова.
Про це заявив журналістам глава Міненерго Росії Олександр Новак.
Він нагадав, що в другому кварталі розрахункова контрактна ціна без знижки для України становить $ 177 за 1 тис. куб. м.
За його словами, ціни, які діють на сьогоднішній день, «набагато більш комфортні, ніж ті ціни, які є на споті на європейських газових хабах».
«Я вважаю, що ціна у другому кварталі абсолютно комфортна. Без знижок. Вона відповідає абсолютно ринковій ситуації, ринковим тенденціям », – підкреслив міністр.
Новак зазначив, що головне питання на сьогоднішній день – чи є гроші у «Нафтогазу».
«Якщо будуть гроші в української сторони – будь ласка, вони можуть купувати газ відповідно до діючого контракту», – додав глава Міненерго РФ.
Обговорювати нову знижку на газ російська сторона поки не готова.
«Я не готовий це обговорювати в принципі. Тому що ми в даний час не знаємо, яка буде ціна складатися на третій квартал. Ще рано про це говорити. Зазвичай це в другій половині третього місяця поточного кварталу », – зазначив міністр.
Нагадаємо, 6 червня «Газпром» отримав офіційний лист від «Нафтогазу України». У повідомленні йшлося про друге півріччя 2016- го і першому кварталі 2017 року. У листі йдеться, що позиція «Нафтогазу» є незмінною протягом останніх півтора років: закупівля газу у «Газпрому» можлива, якщо російська компанія запропонує нижчу ціну, ніж європейські постачальники. Економічно обґрунтованою «Нафтогаз» вважає ціну на рівні «хаб мінус транспорт».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас