Україна піднялася на одну сходинку в Щорічному рейтингу глобальної конкурентоспроможності IMD — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна піднялася на одну сходинку в Щорічному рейтингу глобальної конкурентоспроможності IMD

Казна та Політика
278
Україна піднялася на 59-е з 60-го місця у Щорічному рейтингу глобальної конкурентоспроможності (IMD World Competitiveness Yearbook 2016), повідомляється на веб-сайті інституту.
Рейтинг включає 61 державу. Україна обігнала Монголію і Венесуелу. Лідерами рейтингу стали Гонконг, Швейцарія та США.
Рейтинг Інституту менеджменту (IMD, Швейцарія) складається на підставі оцінки стану економіки країни, ефективності державних органів влади, стану ділового середовища та стану інфраструктури.
Ефективність українського уряду та стан інфраструктури є кращими, ніж рейтинг країни в цілому. За цими показниками Україна займає 57-е і 50-е місця в світі відповідно.
У той же час за оцінкою стану економіки та ділового середовища Україна перебувають на 60-му місці.
За даними інституту, ключовим викликом для України в поточному році є відновлення економічного зростання, що дозволило б скоротити безробіття і поліпшити умови життя.
Крім цього, важливим є залучення внутрішніх і зовнішніх інвестицій, реформування судової системи, боротьба з корупцією, а також завершення військового конфлікту на сході країни.
Щорічний рейтинг глобальної конкурентоспроможності (The IMD World Competitiveness Yearbook) інститут IMD проводить з 1989 року в співдружності з дослідницькими організаціями у всьому світі. Кожна держава в рейтингу оцінюється на основі аналізу 333 критеріїв за чотирма основними показниками ключових аспектів економічного життя країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас