Довіра до ЄС серед європейців різних країн падає (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Довіра до ЄС серед європейців різних країн падає (опитування)

Світ
326
Незадовго до референдуму в Великобританії про вихід або збереженні членства в Європейському союзі (Brexit), скептичні настрої до ЄС помітно наростають і в багатьох інших європейських державах, включаючи найбільших.
Високою репутацією Євросоюз користується лише у жителів нових країн-членів, наприклад, в Польщі і Угорщини, свідчать результати опитування, проведеного американським соціологічним інститутом Pew Research Center.
Так, в Німеччині до ЄС зараз позитивно ставляться лише 50% респондентів проти 58% в минулому році.
У Франції рівень довіри до Євросоюзу за рік обрушився на 17 процентних пунктів – до 38%. В даний час гірше ставляться до ЄС лише в виснаженою економічною кризою Греції – 27%.
У Великобританії негативно відгукуються про ЄС 48% респондентів, а позитивно – 44%.
Більш високий рівень довіри Євросоюз викликає в нових країнах-членах, зокрема, в Польщі (72%) і в Угорщині (61%).
На погіршення ставлення європейців до Євросоюзу, судячи з усього, вплинули невдоволення діями структур в Брюсселі щодо вирішення проблем з напливом біженців, а також з приводу економічної і валютної кризи. Свою незгоду з європейською економічною політикою висловили 65% іспанців, 66% французів, 68% італійців і 92% греків. У Німеччині незадоволених виявилося лише 38%.
Не задоволені тим, як Євросоюз намагається врегулювати міграційну кризу, 67% німців, 77% італійців, 88% шведів і 94% греків.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас