НБУ продовжив заборону на переказ за кордон валюти більше 15 тис. гривень/день і 150 тис. гривень/місяць в еквіваленті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ продовжив заборону на переказ за кордон валюти більше 15 тис. гривень/день і 150 тис. гривень/місяць в еквіваленті

Валюта
528
Національний банк продовжив до 14 вересня 2016 року заборону на переказ за кордон валюти не більше 15 тис. гривень/день і 150 тис. гривень/місяць в еквіваленті.
Про це йдеться в постанові Нацбанку №342 від 7 червня.
“За дорученням фізосіб за межі України здійснюються перекази іноземної валюти за поточними валютними неторговельними операціями: без підтверджувальних документів з поточного рахунку в іноземній валюті або без його відкриття – суму, яка в еквіваленті не перевищує 15 тис. гривень в один операційний (робочий) день” , – йдеться в ньому.
Фізособи-нерезиденти здійснюють такі перекази з поточного валютного рахунку на суму, що в еквіваленті перевищує 15 тис. гривень, але не більше 150 тис. гривень на місяць.
Зазначені вимоги не поширюються на ряд операцій, таких як оплата лікування, оплата навчання, перекази коштів, отриманих як оплата праці нерезидентами, пенсії та інші.
Нагадаємо, НБУ вирішив знизити вимогу обов’язкового продажу валютної виручки експортерами з 75% до 65%, а також пом’якшити обмеження з продажу населенню валюти з 6 тис. гривень/день до 12 тис. гривень / день в еквіваленті.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас