Кабмін зняв обмеження на розмір зарплат чиновників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін зняв обмеження на розмір зарплат чиновників

Казна та Політика
954
Кабінет міністрів України зняв обмеження на розмір заробітних плат чиновників і пом’якшив обмеження витрат на утримання державних установ.
Відповідну постанову було прийнято на засіданні уряду в середу.
«Проект постанови знімає обмеження на розмір заробітних плат, придбання меблів і побутового обладнання, проведення поточних ремонтів, придбання автотранспорту, крім легкових автомобілів, узгодження відпусток. Зняття цих обмежень дозволить державним установам в рамках коштів, передбачених на їх утримання, поліпшити матеріально-технічне забезпечення та мотивувати працівників підвищувати ефективність роботи », – прокоментував постанову міністр фінансів Олександр Данилюк.
За словами міністра, постанова не вимагає додаткових витрат, оскільки вона лише лібералізує діючі обмеження, а витрати будуть можливі тільки в рамках коштів, передбачених бюджетом на утримання держустанов.
Нагадаємо, Кабінет міністрів України від 1 березня 2014 року прийняв постанову, що обмежує витрати на утримання держустанов і максимальний розмір заробітний плати в органах виконавчої влади та держпідприємств на рівні до 15 мінімальних заробітних плат. За даними Мінекономрозвитку, Європейський Союз може запустити фонд доплати українським державним службовцям у 2017 році.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас