У разі Brexit Британії доведеться заново домовлятися з СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У разі Brexit Британії доведеться заново домовлятися з СОТ

Світ
270
У тому випадку, якщо Британія вирішить вийти з ЄС, їй доведеться починати “з нуля” переговори за угодами про вільну торгівлю з членами Світової організації торгівлі (СОТ).
Про це заявив глава організації Роберто Азеведо.
Він також підкреслив, що ніяких попередніх обговорень з британським урядом щодо наслідків можливого виходу Британії з ЄС не було.
Азеведо зазначив, що у Британії не буде можливості “вирізати і вставити” свої старі торгові угоди ЄС в нові домовленості з країнами СОТ.
Глава СОТ також повідомив, що йому “незручно” бути втягнутим в дискусію щодо референдуму про Brexit, але він думає, що важливо донести правдиву інформацію щодо майбутнього Британії в СОТ в разі виходу країни з ЄС.
“Британія є членом СОТ і продовжить бути членом СОТ. Але (у разі Brexit) Британія залишиться членом організації конкретних державних зобов’язань. У нас не було раніше подібної ситуації”, – сказав він.
Тому, за словами глави СОТ, в разі Brexit Британії доведеться “з нуля” починати переговори про вільну торгівлю з усіма країнами, які входять до СОТ, і Роберто Азеведо не береться прогнозувати, скільки це може зайняти часу.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Франція і Німеччина готують спільний план щодо майбутнього Євросоюзу після референдуму в Великобританії, незалежно від того, чи вирішать британці піти з ЄС або залишаться в союзі.
За матеріалами:
the guardian
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас