Німеччина підтримає "Nord Stream 2" при дотриманні певних умов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина підтримає "Nord Stream 2" при дотриманні певних умов

Енергетика
523
Німеччина підтримає проект будівництва газопроводу з Росії до Європи “Північний потік 2” (Nord Stream II) при дотриманні трьох умов, передає агентство Bloomberg слова міністра економіки та енергетики Німеччини Сігмара Габріеля (Sigmar Gabriel) напередодні зустрічі з членом ЄК з енергетичних питань Мігелем Аріас Каньєте (Miguel Canete).
“Німеччина встановила три умови для підтримки проекту: Nord Stream повинен задовольняти вимогам законодавства, не загрожувати транзиту газу через територію України і не обмежувати поставки газу в Східну Європу”, – сказав він.
“Для нас є чітка законодавча позиція, і я впевнений, що, ця позиція розділяється юридичною службою Єврокомісії, що газопровід не підпадає під внутрішні правила ЄС (Третій енергопакет – ред.)”, – сказав він.
Міністр зауважив, що зустрічається в Берліні з Мігелем Аріас Каньете, оскільки у Єврокомісії є ряд питань, на які потрібні відповіді.
Проект передбачає створення газопровідної системи “Північний потік 2” потужністю 55 млрд куб. м газу в рік з Росії до Німеччини по дну Балтійського моря.
Учасниками консорціуму “Північний потік 2” є “Газпром”, німецькі BASF і E.ON, французька Engie, австрійська OMV і англо-голландська Shell.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас