Глава японської Suzuki покине раду директорів через "паливний скандал" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава японської Suzuki покине раду директорів через "паливний скандал"

Фондовий ринок
324
Глава японської компанії Suzuki Motor Осаму Судзукі покине раду директорів у зв’язку зі скандалом, в якому опинилася замішана ця автомобільна корпорація.
Про це йдеться в повідомленні компанії.
“Глава компанії Осаму Судзукі залишить пост глави ради директорів корпорації, – наголошується в повідомленні. – У той же час, заступник голови компанії Осаму Хонда, який відповідає за технологічні процеси, візьме на себе відповідальність за проблему, пов’язану з порушеннями при визначенні витрати палива, і подасть у відставку”.
Раніше Осаму Судзукі вже приносив вибачення за скандал і пообіцяв, що “буде вжито всіх заходів для запобігання подібних порушень в майбутньому”.
На початку місяця державна слідча група розпочала допити співробітників і вилучення документів в штаб-квартирі автомобілебудівної компанії, яка раніше зізналася, що не виконувала визначені законом процедури при визначенні витрати палива в своїх машинах.
Йдеться про більше 2,14 млн автомобілів 26 моделей, вироблених на внутрішній ринок. У той же час компанія запевняє, що представлені в каталогах дані про витрату палива відповідають дійсності, незважаючи на порушення умов проведення випробувань.
Раніше в фальсифікації даних про економічність автомобілів викрили корпорацію Mitsubishi Motors. Після цього уряд Японії наказало всім іншим компаніям галузі доповісти про те, як вони визначають показники витрати палива в своїх машинах. Suzuki Motor стала першою корпорацією, що підготувала відповідну доповідь. У Suzuki Motor в цілому працює близько 60 тис. сСпівробітників, її обсяг продажів в 2015 фінансовому році перевищив 3 трлн ієн (приблизно $ 27,5 млрд).
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас