Фонд держмайна планує в цьому році продати 450 держпідприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд держмайна планує в цьому році продати 450 держпідприємств

Казна та Політика
306
Фонд державного майна до кінця року продасть 450 державних підприємств, в тому числі 20 великих.
Про це в інтерв’ю “Урядовому кур’єру” розповів голова Фонду Ігор Білоус.
«Плануємо продати 450 держпідприємств, в тому числі 20 великих. Це ОПЗ, шість обленерго, чотири ТЕЦ. У нас вже є фінансові консультанти та оцінювачі, ми йдемо за планом », – сказав Білоус.
За його словами, обленерго будуть виставлені на продаж з 1 вересня, і до кінця року фонд планує продати всі шість.
«Готуємо до продажу Центренерго. Не впевнений, що встигнемо цього року, тому що це складний об’єкт. Поки що затверджений план розміщення акцій з продажем на аукціоні до 31 грудня 2016 року », – додав Білоус. Однак він припустив, що термін буде перенесений: радники вважають, що краще не проводити аукціон посеред опалювального сезону.
«Приблизно 50 – середні підприємства, решта – малі. З деякими середніми підприємствами є проблеми в судах. З малими, які реалізуємо через електронні та голландські аукціони, теж трошки відстаємо від графіка переважно через саботаж і конфлікту інтересів, і тому що немає попиту і неможливо широко рекламувати об’єкти приватизації. Для цього недавно створили веб-сторінку, присвячену суто об’єктів приватизації », – розповів глава ФДМ.
Він також дотримується думки, що в державній власності має залишитися не більше 300 підприємств.
«Підтримуємо Прем’єра – максимум 300, а то і 100-200. Решта треба виводити з-під приватизаційної заборони », – зазначив Білоус.
На його думку, за державою треба залишити тільки суперважливих для нього підприємства: атомна енергетика, енергетична інфраструктура, трубопроводи, залізниця, порти, ліси, землі, певні держбанки, оборонний комплекс.
«На першому етапі плануємо вивести 700 підприємств з 1 700 наявних», – розповів глава ФДМ.
Крім того, за його словами, закон про приватизацію необхідно спростити. «Він повинен бути урізаний на 80%. Ми масово, пачками, викидати об’єкти на продаж, щоб на них ніхто не наживався. У нас складна процедура оцінки майна, підбору консультантів, оцінювачів. Це затягує приватизаційний процес », – зазначив Білоус.
За матеріалами:
Урядовий кур’єр
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас