В Україні створили Національний центр кібербезпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні створили Національний центр кібербезпеки

Казна та Політика
277
Президент України Петро Порошенко підписав указ про створення Національного координаційного центру кібербезпеки.
“Діяльність Центру дозволить скоординувати роботу суб’єктів національної безпеки і оборони України під час реалізації Стратегії кібербезпеки України, а також підвищити ефективність системи державного управління у формування та реалізації державної політики у сфері кібербезпеки”, – повідомляє прес-служба глави держави в середу вранці.
Національний координаційний центр кібербезпеки є робочим органом Ради національної безпеки і оборони України. Керівником Центру є секретар РНБО, секретарем – керівник структурного підрозділу Апарату РНБО, у віданні якого питання кібербезпеки.
Члени Центру – представники сектору безпеки і оборони України у сфері кібербезпеки: перші заступники або заступники міністра оборони, начальника Генштабу Збройних Сил України, голови Служби безпеки України, керівника Служби зовнішньої розвідки, голови Нацполіції, глави Нацбанку (за згодою), а також начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, начальник управління розвідки Адміністрації Держприкордонслужби та голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.
Серед основних завдань Центру є здійснення аналізу стану кібербезпеки; результатів проведення огляду національної системи кібербезпеки; стану готовності суб’єктів забезпечення кібербезпеки до виконання завдань з протидії кіберзагрозам; стану виконання вимог законодавства щодо захисту від кіберзагроз державних електронних інформаційних ресурсів, інформації, вимог щодо захисту які встановлені законом, а також критичної інформаційної інфраструктури; даних про кіберінціденти щодо державних інформаційних ресурсів в інформаційно-телекомунікаційних системах та інше.
Центр здійснює прогнозування та виявлення потенційних і реальних загроз в сфері кібербезпеки України, узагальнює міжнародний досвід в сфері забезпечення кібербезпеки; оперативне, інформаційно-аналітичне забезпечення РНБО з питань кібербезпеки.
Крім того, Центр бере участь в організації і проведенні міжнаціональних і міжвідомчих кібернавчань і тренінгів, розробляє відповідні методичні документи і рекомендації.
Згідно з Положенням, Центр має право в установленому порядку запитувати та отримувати від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій статистичні дані, інформацію, довідкові та інші матеріали, необхідні для вирішення питань, що належать до його компетенції; користуватися інформаційними базами даних державних органів, державними, в тому числі урядовими, системами зв’язку і комунікацій, мережами спецзв’язку та іншими техзасобами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас