У РФ кажуть, що знайдуть інших покупців на газ, призначений для Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У РФ кажуть, що знайдуть інших покупців на газ, призначений для Польщі

Енергетика
871
У разі непродовження контракту на поставки газу польською державною компанією PGNiG після 2022 року “Газпром” може запропонувати ці обсяги будь-якому іншому партнеру в Європі.
Про це повідомив президент РФ Володимир Путін.
“Газпром” … вивчає можливості здійснити пропозицію, зробити оферту будь-яким іншим партнерам – і польським, і європейським – купувати сьогоднішні обсяги для Польщі на білорусько-польському кордоні після закінчення контракту, уклавши новий контракт на 10-15 років “, – сказав Путін на прес-конференції за підсумками переговорів з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху.
“Це можуть бути і польські компанії, і німецькі, і австрійські, італійські, французькі, нам все одно. Хто-небудь та купить. Якщо ні, то будемо шукати інші ринки, нічого страшного. Може, ізраїльтяни куплять і будуть продавати цей газ в Польщі “, – додав президент РФ.
Раніше, 31 травня, представник польського уряду з питань розвитку стратегічної енергетичної інфраструктури Петро Наїмський заявив, що після закінчення довгострокового контракту на поставку російського газу в Польщу – у 2022 р. – країна не має наміру взаємодіяти з “Газпромом” на довгостроковій основі, а керуватиметься економічною привабливістю російського палива.
У відповідь на це заступник голови правління “Газпрому” Олександр Медведєв заявив, що “Газпром” у зв’язку з подібними заявами ніяких дій зараз робити не буде, а продовжить поставки відповідно до діючого контракту.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас