Молдова готова збільшити квоти для українського експорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молдова готова збільшити квоти для українського експорту

Казна та Політика
221
Молдова готова до компромісу в рамках торгового спору з Україною. Зокрема, Кишинів готовий переглянути обсяг квот на безмитну поставку в країну українських товарів.
Про це йдеться на сайті міністерства економіки Молдови, описуючи візит до Києва першого віце-прем’єра, міністра економіки Октавіана Калмика.
Необхідність візиту була викликана введенням Молдовою до 31 грудня мит на ряд українських товарів. Нагадаємо, 13 травня уряд Молдови ухвалив постанову про обмеження імпорту українських продуктових товарів і цементу. На зазначену продукцію будуть встановлені квоти, а на ввезення товару понад квоти – захисні мита.
Як раніше повідомляла українська сторона, за підсумками візиту було прийнято рішення про вивчення проблеми в експертних групах.
Однак на сайті Мінекономіки Молдови є уточнення. “Сторони домовилися продовжити консультації на рівні експертів з метою пошуку взаємоприйнятних рішень і, в разі необхідності, збільшити квоти на товари, яка не створює конкуренції молдавській продукції”, – йдеться в повідомленні.
Відзначимо, що українська сторона наполягає на незаконності введених Кишиневом обмежень і наполягає на їх повне скасування.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас