Президент сподівається, що в 2016 р дефіцит НАК "Нафтогазу" буде нульовим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент сподівається, що в 2016 р дефіцит НАК "Нафтогазу" буде нульовим

Енергетика
166
Президент України Петро Порошенко висловив надію, що 2016 року у НАК “Нафтогаз України” буде нульовий дефіцит.
“Ще в позаминулому році дефіцит” Нафтогазу “становив 110 млрд грн, я дуже сподіваюся що в цьому році у нас буде нульовий дефіцит, і ми можемо впевнено на цьому наголошувати цього року – виходимо в нуль”, – звернувся П.Порошенко до керівника НАК “Нафтогаз” Андрія Коболєва в ході засідання Національної ради реформ з питань енергоефективності у вівторок, повідомляє прес-служба президента України.
Глава держави підкреслив, що зараз йде процес викорінення корупції, повернення контролю над державними підприємствами і боротьба з монополіями.
Так, за його словами, ключові підприємства енергетичної галузі – “Енергоатом”, “Нафтогаз України”, “Укренерго”, “Укргідроенерго”, “Центренерго”, – сумарно збільшили прибуток на 10 млрд грн.
Президент нагадав, що з метою диверсифікації джерел для атомних електростанцій підписані угоди з альтернативними постачальниками ядерного палива, зокрема з Westinghouse
“Диверсифікація маршрутів енергопостачань, поява конкурентних джерел, а також зниження світових цін на нафту і газ, привели до зниження ціни на газ з $337 в I кв. 2015 року до $227 в IV кв. І на цей рік ми говоримо про ціну $160-180 за 1 тис. куб. м “, – констатував глава держави.
За його словами, це призвело до того, що сьогодні вже не Україна ходить з простягнутою рукою і просить країну-агресора дати трохи газу, “а вже до нас стукають в двері і пропонують – не купили б ми трохи російського газу за конкурентною ціною”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас