IBM обслужить IT-інфраструктуру авіаперевізника Emirates за $ 300 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IBM обслужить IT-інфраструктуру авіаперевізника Emirates за $ 300 млн

Фондовий ринок
277
IBM уклала довгострокову IT-угоду з черговою авіакомпанією. На цей раз мова йде про Emirates Airlines, яка є четвертим за величиною міжнародним авіаперевізником пасажирів і найбільшою компанією в Перській затоці.
Умовами контракту передбачено, що IBM протягом 10 років буде обслуговувати IT-інфраструктуру Emirates для підвищення ефективності роботи комп’ютерних систем і функцій підтримки пасажирів.
Зокрема, IBM забезпечить шифрування даних майже в реальному часі і систем, що дозволяють різним програмним компонентам взаємодіяти один з одним максимально ефективно. Вартість операції складе $ 300 млн.
Як пише The Wall Street Journal (WSJ), IBM вже надає IT-послуги ряду інших авіакомпаній. Серед них – німецька Deutsche Lufthansa і дубайська Etihad Airways, які уклали з IBM контракти на суми € 1 млрд і $ 700 млн відповідно. Крім того, фінський авіаперевізник Finnair користується хмарними сервісами IBM.
Emirates є давнім партнером американської корпорації, використовуючи її IT-системи для продажу та бронювання квитків вже близько 30 років.
Багато авіакомпаній воліють виводити обслуговування своєї IT-інфраструктури на аутсорсинг в спробі заощадити і підвищити продуктивність використання інформаційних систем, відзначає WSJ.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас