У Києві з'явилися аферисти, які обманним шляхом створюють ОСББ, - юрист — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві з'явилися аферисти, які обманним шляхом створюють ОСББ, - юрист

Кримінал
2749
У Києві з’явилася банда аферистів, які обманним шляхом створюють ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирного будинку), підробляючи підписи мешканців. Таку заяву зробила юрист ТОВ “Юридична фірма” Прокопенко, Чуйко і партнери “Христина Білічак.
“На сьогоднішній день найбільш схильним районом, де орудує організоване угрупування зі створення ОСББ, це київські Позняки і весь Дарницький район Києва. Причина – нова забудова, яка не вимагає капіталовкладень, але при цьому дозволяє аферистам отримувати комунальні платежі на свої рахунки, тим самим отримуючи незаконний прибуток і повністю контролюючи цілі райони новобудов. У свою чергу, контролюючі органи не мають впливу на розмір комунальних платежів, так як вони формуються “керівництвом ОСББ”, тому шахраї закладають більший тариф. І тільки в суді можна оскаржити його”, – поділилася коментарем Білічак.
На думку юриста, схема зловмисників досить проста: вони або купують квартири в новобудовах і, потім видаючи себе за професіоналів в управлінні спільним майном, підбивають мешканців створювати ОСББ, або просто підробляють частину підписів мешканців і створюють фіктивні компанії, що управляють.
“Тільки в нашій компанії знаходяться 2 таких справи, де мешканці стали потерпілими від дій шахраїв. Порушено кримінальні справи. Частина справ знаходиться на розгляді прокуратури”, – розповіла Білічак.
“Також нові “керуючі багатоквартирним будинком”, часто намагаються взяти кредит під ОСББ, а потім зникають. При цьому прокуратура навіть не може їм пред’явити звинувачення, так як недосконале законодавство по ОСББ дозволяє їм уникнути відповідальності”, – додала юрист.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас