Одеситка організувала розбійний напад на ломбард, щоб повернути своє заставне золото — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеситка організувала розбійний напад на ломбард, щоб повернути своє заставне золото

Кримінал
404
В Одесі затримано жінку, яка організувала розбійний напад на ломбард, щоб повернути своє заставлене золото.
У відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, співробітники поліції отримали інформацію про те, що місцева мешканка шукає людей, які б вчинили розбійний напад на ломбард в Суворовському районі міста, в якому вона працює.
За словами в.о. начальника Суворовського відділу поліції Сергія Іващенка, пізніше з’ясувалося, що таким шляхом жінка вирішила повернути власні золоті прикраси, які раніше заклала і не мала можливості викупити.
Для викриття зловмисниці і запобігання вчиненню злочину, було прийнято рішення інсценувати розбій. Як виконавці залучили працівників карного розшуку Суворовського відділу поліції.
«Правоохоронці під виглядом потенційних виконавців вийшли на замовницю і через посередника запропонували їй свої послуги. Жінка схвалила кандидатури трьох «співучасників» і попередила, що приміщення ломбарду обладнано камерами відеоспостереження, тому все повинно відбуватися максимально правдоподібно, із застосуванням насильства і погроз зброєю », – сказав Іващенко.
Не здогадуючись, що має справу з поліцейськими, вона детально проінструктувала їх. Згідно з планом, напад мав відбутися в кінці травня в вечірній час в день, коли жінка буде на зміні. Передбачалося, що приблизно о 21:00 вона вийде на вулицю курити. Це буде означати, що в ломбарді немає нікого стороннього. Як тільки жінка зайде у приміщення, це і буде сигналом до початку дій.
Організатор також намалювала схему приміщення ломбарду, розповіла, де знаходиться сейф і ключі від нього.
Крім того, повідомила, що в кишені у неї буде лежати кнопка пульта виклику охорони, яку «нальотчики» повинні відразу ж забрати. В якості винагороди зловмисниця пообіцяла «виконавцям» всі цінності, які вони винесуть з ломбарду.
Вона ж планувала забрати своє золото, а також 10 тис. грн за організацію злочину.
Як відзначили в поліції, слідуючи інструкціям, правоохоронці інсценували збройний розбійний напад. В результаті вони «заволоділи» ювелірними виробами на загальну суму майже 0,5 млн грн і грошима в сумі 21 тис. грн.
«Пізніше всі прикраси описали, вони повернуті власникам ломбарду, а на гроші суд наклав арешт», – підкреслив Іващенко.
Організатора правоохоронці затримали через деякий час – в одному з барів жінка зустрілася з посередником і отримала від нього свою “винагороду” – 10 тис. грн, які поліцейські попередньо обробили люмінесцентним порошком. Як тільки помічені гроші опинилися в руках зловмисниці, вона була затримана співробітниками поліції і прокуратури.
«За даним фактом розпочато кримінальне провадження. Затриманої повідомлено про підозру у вчиненні правопорушень, передбачених ч.1 ст. 14 (готування до злочину), ч.3 ст. 27 (види співучасників) та ч.4 ст.187 (розбій) Кримінального кодексу України. Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді утримання під вартою », – сказав Іващенко. Підозрюваної загрожує до 15 років позбавлення волі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас