Коболєв розповів, за яких умов "Нафтогаз" знову купуватиме газ у Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коболєв розповів, за яких умов "Нафтогаз" знову купуватиме газ у Росії

Енергетика
978
“Нафтогаз України” готовий відновити закупівлю газу у російського “Газпрому” в тому випадку, якщо ціна на нього буде нижчою, ніж ціна на газ з Європи.
Про це заявив глава правління “Нафтогазу” Андрій Коболєв в ефірі 5 каналу в понеділок увечері.
За його словами, якщо “Газпром” погодиться внести тимчасові зміни в діючий контракт і якщо ціна буде нижчою, ніж та, яку пропонують з європейського напрямку, то “з точки зору мінімізації витрат споживачів і просто здорового глузду буде правильним купувати цей газ зі східного напрямку “.
“Діалог зараз ведеться з цього приводу.” Нафтогаз “планує відновити імпорт газу в третьому кварталі, у нас є ще місяць”, – заявив Коболєв, не назвавши конкретної ціни, яка обговорюється.
Також Коболєв зазначив, що НАК “Нафтогаз України” сподівається в 2016 році отримати від Світового банку 500 млн доларів кредиту для закупівлі природного газу на наступний опалювальний сезон.
Він додав, що переговори з цього питання тривають вже більше року. “Сподіваємося, що в цьому році ця транзакція може мати місце”, – сказав чиновник.
За його словами, робота над цим кредитом йде важче, ніж з Європейським банком реконструкції та розвитку – в минулому опалювальному сезоні “Нафтогаз” залучив 300 млн доларів від ЄБРР і вже встиг їх повернути.
Коболєв зазначив, що допомога Світового банку може бути також спрямована і на закупівлю природного газу у “Газпрому”.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас