НБУ планує запустити систему дистанційної ідентифікації для отримання адмінпослуг в е-режимі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ планує запустити систему дистанційної ідентифікації для отримання адмінпослуг в е-режимі

Фінтех і Картки
409
Національний банк України (НБУ) розробив проект Єдиної національної системи дистанційного ідентифікації фізичних і юридичних осіб BankID для отримання адміністративних послуг в електронному режимі, повідомляється на веб-сайті НБУ.
НБУ запрошує банківське співтовариство, громадськість і органи виконавчої влади приєднатися до публічного обговорення регулювання системи дистанційного ідентифікації клієнтів банків BankID”, – вказується в повідомленні.
За даними НБУ, на сьогоднішній день система BankID НБУ працює в тестовому режимі: очікується, що пілотний проект BankID буде запущений восени 2016 року.
Згідно з повідомленням, отримання таких послуг буде проводитись на Єдиному державному порталі адміністративних послуг (https://poslugy.gov.ua) та інших порталах органів виконавчої влади.
“Користуючись цією послугою, клієнти банків України зможуть уникати довгих черг і складних процедур при отриманні адміністративних послуг від держави, їх можна буде отримати в онлайн-режимі”, – цитується в повідомленні директор департаменту інформаційних технологій НБУ Володимир Нагорнюк.
За його словами, для банків система BankID надасть можливість запропонувати своїм клієнтам нові зручні та корисні банківські послуги в онлайн-режимі.
Крім того, BankID надає рівні можливості для гравців банківської системи: центральний банк не буде зберігати отримані дані про клієнтів банків або використовувати їх в комерційних цілях.
Згідно з повідомленням, BankID допоможе в розвитку електронного уряду в Україні, єдиної національної системи ідентифікації громадян і підприємств, а також буде сприяти прозорості виконавчої влади та боротьбі з корупцією.
У НБУ відзначили, що в розвинених країнах світу BankID широко використовується для спрощення процесу отримання адміністративних послуг громадянами: подібний сервіс існує в Швеції, Норвегії, Фінляндії, Естонії, Латвії та інших країнах Європи.
Реалізація цього проекту в Україні передбачений Комплексною програмою розвитку фінансового сектора України до 2020 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас