76% опитаних компаній середнього розміру зазначають зростання загальної кількості податкових перевірок або їх агресивність (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

76% опитаних компаній середнього розміру зазначають зростання загальної кількості податкових перевірок або їх агресивність (дослідження)

Фондовий ринок
588
Компанії середнього ринку вже зіткнулися зі значним тиском в питаннях дотримання податкового законодавства і підготовки звітності. 89% респондентів дослідження The EY Middle Market survey повідомляють про перевірку податковими органами або про аудит протягом останніх трьох років; 76% відзначають зростання загальної кількості податкових перевірок або їх агресивності; 64% повідомляють про зростання уваги з боку податкових органів щодо міжнародних угод.
Але не всі дестабілізуючі чинники виходять із зовнішнього середовища: 73% опитаних кажуть, що їх організація піддалася реструктуризації в тій чи іншій формі протягом останніх трьох років, в той час як 67% повідомляють про проведення фінансової трансформації. Недосконалість внутрішніх процесів і управління названо головною причиною підвищення податкових ризиків серед респондентів.
Володимир Котенко, партнер, керівник відділу оподаткування та юридичних послуг компанії EY в Україні, коментує: «Українські компанії можуть отримати величезну вигоду з наявності добре розвиненої податкової функції. Важко переоцінити важливість податкової функції в питаннях дотримання регуляторних вимог, попередньої оцінки планованих операцій з точки зору оподаткування, а також в спорах з контролюючими органами ».
Дослідження компаній середнього ринку The EY Middle Market survey було проведено в період з жовтня 2014 по січень 2016 року за допомогою письмових опитувальників і інтерв’ю посадових осіб. Відповіді були отримані від 270 компаній, розташованих на 26 ринках, з річним доходом в межах від 50 млн до 3 млрд доларів США.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас