Москаль заявив про нову схему контрабанди з використанням сервера ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Москаль заявив про нову схему контрабанди з використанням сервера ДФС

Кримінал
796
Контрабандисти випробували нову схему для переправки цигарок, яка базується на використанні сервера ДФС. У разі затримання контрабанди сервер видаляє відправника з бази даних, щоб не можна було виявити весь ланцюжок злочинної схеми.
Про таку версію заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.
«Вчорашнє затримання великої партії сигарет в Нижніх Воротах може свідчити про нову схему контрабанди, в якій задіяний, умовно кажучи,«транзитний сервер» Державної фіскальної служби України», – зазначив Москаль.
За його словами, у водія вантажівки «Рено», який, згідно з документами, перевозив в Словаччину теплоізоляційну вату (в якій були заховані 1240 ящиків сигарет), були оформлені Васильківським митним постом Київської митниці ДФС документи, необхідні для перетину кордону.
«Однак перевірка встановила, що в базі даних немає ні вантажовідправника, ні одержувача. Вони відсутні в Україні і Словаччині як суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності. Тому це або груба і непрофесійна підробка, яку неминуче виявили б при перетині кордону, або нова схема контрабанди з застосуванням «транзитного сервера» ДФС. У разі затримання контрабанди або будь-який інший НП сервер видаляє відправника з бази даних, щоб не можна було виявити весь ланцюжок злочинної схеми», – пояснює Москаль.
Нагадаємо, вчора патрульна поліція відзвітувала про затримання на посту Нижні Ворота при в’їзді в область вантажівки «Рено», в яких теплоізоляційними плитами з мінеральної вати були замасковані близько 1200 ящиків сигарет. Приблизна вартість кожного 200 доларів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас