Китайська фірма купує аеропорт в Німеччині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська фірма купує аеропорт в Німеччині

Світ
494
Китайська фірма купує контрольний пакет акцій німецького аеропорту Франкфурт-Хан (західна федеральна земля Рейнланд-Пфальц).
Про операцію інформує Spiegel.
«Шанхайська Yiqian Trading купує частку в 82,5%», – повідомляє видання.
Цифра контракту не називається, але відзначається, що акції продаються по «низькій двозначній, в мільйонах євро, сумі”.
Всю свою частку аеропорту, що погруз в боргах, продає Рейнланд-Пфальц. Операцію ще повинен схвалити земельний парламент.
Крім шанхайської компанії свої інвестиційні пропозиції висунули ще дві китайські фірми, включаючи концерн HNA (хайнаньського авіалінії – ред.), який обіцяв вкласти 50 млн євро в модернізацію інфраструктури; а також державна Henan Civil Aviation Development (HNCA).
Хан – колишній військовий аеропорт. Використовувався в основному лоукостером Ryanair, так і той вважав за краще направляти свої рейси у великі аеропорти Кельна і Франкфурта-на-Майні. У минулому році через Хан пройшло всього 2,7 млн пасажирів (хоча це і більше на 9% в порівнянні з попереднім роком) і менше 80 тис. тонн вантажів (падіння майже на 40%). Збиток в цьому році прогнозується на рівні 16 млн євро.
Це не перший німецький аеропорт, який привернув покупців з Піднебесної, зазначає кореспондент Укрінформу. Ще в 2007 році аеропорт Шверін-Пархим (Макленбург-Передня Померанія) був проданий китайцям.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас