АМКУ "не помічає" учасників паливного ринку, що порушують законодавство - асоціація нафтотрейдерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ "не помічає" учасників паливного ринку, що порушують законодавство - асоціація нафтотрейдерів

Енергетика
455
Антимонопольний комітет України (АМКУ) в ході розслідувань не звертає належної уваги на учасників паливного ринку, які порушують податкове та інше законодавство, вважають в асоціації “Об’єднання операторів ринку нафтопродуктів України” (ООРНУ).
“В останні роки в об’єктив АМКУ жодного разу не потрапляли ті, хто виставляє мінімальні цінники завдяки несплаченим податкам. Або ті, чиї заправки і нафтобази вибухають і призводять до загибелі людей, оскільки за хабарі ці об’єкти працювали без введення в експлуатацію, без дозволу контролюючих органів і були укомплектовані дешевим обладнанням. В комплексі з несплатою податків такі гравці можуть запропонувати дуже привабливу ціну “, – наголошується в листі ООРНУ на адресу глави і членів уряду.
В асоціації нагадують, що поза увагою АМКУ залишається і найбільший гравець ринку нафтопродуктів (група “Приват” – ред.), який контролює близько 25% заправок, які оформлені на 50 постійно змінюються юридичних осіб.
“На думку АМКУ, саме такі гравці є сумлінними і соціально орієнтованими підприємствами, а ми – власники безпечних, технологічних і тому високовартісних об’єктів і платники податків – картелем або монополією. Безумовно, постійні звинувачення чиновників АМКУ б’ють по нашій діловій репутації та дискредитують в очах наших клієнтів “, – говориться в листі.
Як підкреслюють в асоціації, всі сумлінні учасники ринку імпортують паливо з-за кордону однакової якості Євро-5 (фактично по одній і тій же ціні), платять однакові податки (які формують близько 45% роздрібної ціни палива), управляють комплексами схожого формату – тому приблизно однаковий рівень цін на стелах їх АЗС, “синхронність” зміни цін є абсолютно обґрунтованими.
“Змушені ще раз заявити: обвинувачення нафтотрейдерів в ціновій змові не мають під собою навіть найменших реальних фактів. Жодна перевірка АМКУ та інших контролерів протягом відчутного періоду часу не виявила докази неправомірних дій операторів ринку”, – резюмують в ООРНУ.
Як повідомлялося, раніше глава уряду Володимир Гройсман заявив про впевненість у наявності змов нафтотрейдерів і просить у Ради розробки інструменту для швидкої реакції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас