Visa Europe буде продана до кінця місяця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Visa Europe буде продана до кінця місяця

Фондовий ринок
609
До кінця червня Visa Europe перейде у власність американської платіжної системи Visa. Компанії вже отримали всі необхідні підтвердження з боку Єврокомісії.
Visa Europe з 2007 року була незалежною компанією, що належить 3,7 тис. європейських банків. Але в листопаді минулого року компанії вирішили об’єднатися, створивши єдину глобальну організацію.
Visa вже погодила вартість покупки Visa Europe. Спочатку передбачалося, що вартість поглинання обійдеться компанії в 21,2 млрд євро. Однак у квітні поточного року умови були переглянуті. В рамках першої угоди Visa повинна була виплатити 16.5 млрд. Євро готівкою та цінними паперами. А також близько 4.7 млрд. євро через чотири роки після поглинання.
Новий договір замість додаткових виплат з урахуванням майбутнього прибутку буде доповнений виплатами в розмірі 1.75 млрд. євро готівкою. Таким чином, потенційна вартість Visa Europe буде коливатися в районі 15 – 20 млрд. євро.
Експерти припустили, що поглинання не поліпшить фінансове становище американської компанії. У Європі діють жорсткі обмеження на міжбанківські комісії. Тому американська компанія не зможе в найближчому майбутньому переглянути контракти з місцевими банками-емітентами платіжних карт.
В кінці 2015 р. в ЄС вступили в силу нові ліміти на міжбанківські комісії. Обмеження на увазі максимальну плату 0,2% для операцій з дебетовими картками, і 0,3% для платежів за кредитними картками.
У Європейській комісії вважають, що цей захід дозволить щорічно економити € 6 млрд. На приховані комісії при використанні карток. Однак регулювання інтерчейнджа матиме наслідки для банків. Для компенсації їм доведеться переглянути тарифну політику і розробити нові послуги.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас