У казахстанському Актобе після серії нападів оголосили "червоний" рівень терористичної загрози — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У казахстанському Актобе після серії нападів оголосили "червоний" рівень терористичної загрози

Світ
780
У казахстанському місті Актобе після серії нападів оголошено найвищий рівень терористичної небезпеки.
Як повідомляє радіостанція «Ехо Москви», жителі міста отримують SMS з відповідним повідомленням.
Городян закликають не виходити на вулицю без особливої потреби і обмежити переміщення містом.
Як повідомляє місцеве видання Tengrinews.kz, на даний момент обстановка в місті спокійна. Ситуація контролюється правоохоронними та державними органами. Разом з тим, в аеропорту Актобе можна побачити поліцейських з автоматами. Також на злітній смузі були помічені військові літаки. Інтернет в місті відновлять після скасування “червоного рівня” терористичної загрози.
5 червня в Актобе злочинці скоїли збройний напад на магазин зброї “Паллада” – вбили продавця і співробітників охоронного агентства, а також завдали вогнепальні поранення трьом прибулим на місце патрульним поліцейським.
Під час нападу на магазин зброї “Пантера” загинув один відвідувач, другий був поранений. При перестрілці з прибулим на місце події нарядом поліції троє нападників були знищені, один затриманий.
Також напередодні було скоєно напад на військову частину. Група злочинців захопила маршрутний автобус. Висадивши водія і пасажирів, злочинці протаранили ворота військової частини і проникли на територію, потім відкрили безладну стрілянину, убивши трьох і поранивши шістьох військовослужбовців. Черговим караулом було припинено спробу подальшого проникнення на територію частини.
Імовірно, за даними поліції, нападники є радикальними прихильниками нетрадиційних релігійних течій. В Актобе оголошений режим антитерористичної операції. Сьогодні в декількох містах Казахстану після подій в Актобе закрилися збройові магазини.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас