Саудівська Аравія в липні буде продавати нафту в Європі зі знижками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія в липні буде продавати нафту в Європі зі знижками

Енергетика
333
Саудівська Аравія знизила в неділю ціни на свою нафту в Європі, продовживши боротьбу за збереження частки на ринку в умовах зростаючої конкуренції між країнами-виробниками нафти.
Saudi Aramco в електронному листі, направленому покупцям, поінформувала їх про зниження цін на 35 центів за барель на північному заході Європи і 10 центів в середземноморському басейні – для липневих поставок.
Нинішнє зниження стало несподіванкою, так як попит зазвичай зростає у другому півріччі після завершення періоду ремонтів НПЗ, зараз пропозиція скоротилася також через перебої з поставками сировини з ряду країн, пише газета.
Ер-Ріяд продовжує боротьбу за покупців з іншими видобувними країнами, включаючи Іран і Росію. Його суперництво з Іраном сприяло виникненню серйозних конфліктів в Сирії і Ємені і зробило практично неможливим узгодження країнами ОПЕК тактики протистояння падіння цін на нафту.
Поставки нафти в Європу з Ірану, який повертається на ринок після зняття санкцій, вже досягли 400 тис. барелів на день і можуть досягти 700 тис. в найближчі місяці.
Саудівська Аравія з минулого року дотримується лінії на збереження своєї частки на ринку, тому відмовилася від будь-яких кроків щодо зниження обсягів видобутку в ОПЕК і регулярно стала пропонувати знижки покупцям.
При цьому, як раніше повідомлялося, за період з 2013 по 2015 рр. країна зменшила експорт нафти в США, які є для неї найбільшим ринком, майже на 20% на тлі збільшення видобутку в США і Канаді. Частка Саудівської Аравії в імпорті нафти Японією в березні склала 33,7% проти 37,6% роком раніше, тоді як Росія збільшила імпорт в цю країну на 1% за той же період часу.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас