На консервацію виявлених артефактів на Поштовій площі виділили 11 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На консервацію виявлених артефактів на Поштовій площі виділили 11 мільйонів

Казна та Політика
674
На консервацію виявлених під час розкопок на Поштовій площі артефактів з бюджету Києва в цьому році виділено 11 млн грн.
Про це повідомила заступник глави Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час виїзної наради з археологами, реставраторами і представниками забудовника на місці розкопок, інформує прес-служба КМДА.
Відзначається, що розкопки і дослідження археологічних знахідок на Поштовій площі тривають.
“Нам важко говорити про терміни завершення археологічних робіт, оскільки майже кожен день археологи знаходять нові артефакти та елементи споруд стародавнього Києва. Зараз триває перший етап досліджень, і після його завершення і встановлення спеціальної бетонної плити почнеться “друга черга” розкопок нижнього шару”, – сказала вона.
При цьому всі знахідки будуть збережені, а частину оборонних та побутових споруд з дерева законсервовано. Вже вибрано найоптимальніший варіант консервації: після стабілізації стану артефакту його обробляють спеціальним хімічним розчином при певній температурі.
Як підкреслила Старостенко, тільки після закінчення всіх археологічних робіт може бути чітко визначена остаточна концепція музеєфікації та створено музей, щоб зберегти всі знайдені артефакти для наступних поколінь. Адже завдання міста – перетворити Поштову площу на ще одне знакове місце столиці, поряд з такими відомими київськими пам’ятками як Золоті ворота, Софія Київська та Михайлівський собор.
“Щоб забезпечити фінансування цих робіт, з міського бюджету цього року було виділено 20 млн грн: 11 млн – на створення підземного музею та консервацію всіх артефактів, які були тут знайдені, ще 9 млн. – на відновлення Поштового будиночка, де буде знаходитися музейна експозиція “Від Магдебурга до Майдану”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас