Ірак випустить облігації на 2 мільярди доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірак випустить облігації на 2 мільярди доларів

Фондовий ринок
176
Ірак сподівається продати євробонди на суму 2 мільярди доларів в останній квартал року, коли почне надходити міжнародна допомога, що сприятиме зниженню вартості запозичень.
Про це сказав міністр фінансів Іраку Хошияр Зебарі.
Країна-член ОПЕК очікує отримати у вересні 600 мільйонів доларів від Міжнародного валютного фонду – перший транш із загальної суми в 5,4 мільярда доларів, які організація буде виділяти протягом трьох років у рамках резервної угоди, про яку було оголошено в минулому місяці, сказав Зебарі.
Ірак звернувся за міжнародною допомогою після обвалу цін на нафту два роки тому, який спровокував падіння виручки. Дев’яносто п’ять відсотків бюджетного доходу Ірак отримує від продажу нафти.
Минулого разу Багдад продавав міжнародні боргові зобов’язання у 2006 році, випустивши облігацій на суму 2,7 мільярда доларів з терміном погашення в 2028 році і купоном 5,8%.
Рейтингове агентство Fitch повідомило 20 травня, що угода між Іраком і МВФ ймовірно прокладе шлях для майбутньої міжнародної допомоги і уряд отримає можливість випускати міжнародні бонди.
Обвал цін на нафту стався саме в той час, коли Ірак потребував великих ресурсів для боротьби з радикальною “Ісламською державою”, яка захопила великі території північних та західних регіонів країни. В результаті війни своє житло покинули близько чотирьох мільйонів осіб.
Угода з МВФ має допомогти Іраку отримати загалом 18 мільярдів доларів міжнародної допомоги в найближчі три роки, сказав Зебарі, згадавши серед донорів Світовий банк і групу семи провідних розвинених економік G7.
Уряд Іраку проведе зустріч на наступному тижні, на якій будуть схвалені заходи бюджетної політики, узгоджені з МВФ, для скорочення витрат і збільшення частки виручки не від продажу нафти, сказав він.
Нещодавнє пожвавлення цін на нафту, які досягли 50 доларів за барель з менш ніж 30 доларів за барель на початку року, не змусить уряд зволікати з реформами, сказав міністр.
Серед запропонованих заходів – збільшення податку на прибуток, продажі та митні збори, які не торкнуться бідних верств населення.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас