Оновлена ProZorro дозволяє скаржитися відразу в АМКУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оновлена ProZorro дозволяє скаржитися відразу в АМКУ

Казна та Політика
341
В оновленій електронній системі держзакупівель ProZorro встановлено електронний обмін документами, переведений ряд процесів в автоматичну форму, введено електронне оскарження, таким чином, скарга відразу направляється до Антимонопольного комітету.
Про це в п’ятницю під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.
“Ми провели перезапуск систему, яка повністю відповідає прийнятому закону, ми називаємо її ProZorro 2.0 з оновленим функціоналом. Сюди включено, по-перше, електронний обмін документами – це значить, що немає жодного папірця, який залишається в паперовій формі, якого немає або якого можна знайти в системі. Значно полегшена робота для учасників процесу, яка раніше проводилася вручну. Адже є автоматичне розкриття інформації, формування протоколів, повідомлень і звітів “, – сказав він.
Крім того, за словами Нефедова, введено електронне оскарження, і якщо який-небудь учасник держзакупівель вважає, що його права порушені, він має можливість відправити скаргу відразу в Антімономольній комітет.
“Натиснувши в системі кнопку “відправити скаргу”, закупівля блокується, а скарга відправляється в Антимонопольний комітет. Завдяки тому, що ми не змушені покладатися на поштових голубів Укрпошти, нам вдалося майже в три рази зменшити граничний термін розгляду скарг”, – зазначив він.
Заступник міністра також звернув увагу, що в оновленій системі зробили “нормальну конкуренцію інтерфейсів доступу до системи державних закупівель”.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас