Поляк Бальчун заощадить для України 7 млрд грн, - Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поляк Бальчун заощадить для України 7 млрд грн, - Гройсман

Казна та Політика
786
План роботи державного оператора залізниць компанії «Укрзалізниця», представлений новим керівництвом підприємства, дозволить заощадити лише за перший рік роботи щонайменше 7 млрд грн. Про це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
«Укрзалізниця» багато років була годувальницею тих, хто «сидів» на «Укрзалізниці». Звідти витікали мільярди десятиліттями. І лише амбітний план нового керівника говорить про те, що ми тільки за перший рік роботи менеджменту заощадимо 7 млрд грн. Це моя відповідь пенсіонерам, лікарям і вчителям. Нікому не дозволено красти на держпідприємствах. «Укрзалізниця» має стати сучасним, європейським підприємством. Це можливо. І я закликаю всіх стежити за розвитком підприємства. Ми зекономимо мільярди, які раніше йшли в кишені ділків», – сказав Гройсман.
У свою чергу міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що ринкова зарплата новообраного голови компанії Войцеха Бальчуна дозволить подолати корупцію в держкомпанії й вивести роботу “Укрзалізниці” на європейський рівень.
“Учора новий керівник “Укрзалізниці” мав зустріч із народними депутатами в рамках транспортного комітету, де були обговорені всі питання. Щодо вашого зауваження до його заробітної плати – це не відповідає дійсності, з приводу цих сум на даному етапі. По-друге, хотів би зазначити, що всі попередні керівники “Укрзалізниці” звільнялися з масою звинувачень у корупції та хабарництві. Менеджер, який отримує гідну зарплату, поставить крапку в цій низці зловживань і зможе вивести “Укрзалізницю” на абсолютно новий європейський рівень робіт”, – відповів міністр на запитання депутата про заробітну плату Бальчуна.
Як повідомлялось, 1 червня Кабмін схвалив підписання контракту з новообраним головою “Укрзалізниці” поляком Войцехом Бальчуном. За інформацією радника міністра економічного розвитку і торгівлі Сергія Гайда, зарплата Бальчуна з усіма доплатами становитиме від 800 тисяч до мільйона доларів на рік.
Уряд призначив главою “Укрзалізниці” Войцеха Бальчуна 20 квітня цього року. До того, як стати новим керівником “Укрзалізниці”, Бальчун був главою польських залізниць PKP Cargo.
Крім цього, він Бальчун є учасником польської рок-групи Chemia, яку сам же і заснував в 2013 році.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас