Порошенко заявляє про перегляд Moody's прогнозів щодо курсу гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко заявляє про перегляд Moody's прогнозів щодо курсу гривні

Валюта
3525
Президент Петро Порошенко заявляє, що міжнародне рейтингове агентство Moody’s переглянуло прогнози щодо курсу гривні після того, як було підписано угоду про надання кредитних гарантій обсягом 1 млрд доларів між урядами України та США.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.
“За словами глави держави, як тільки стало відомо про те, що буде підписано угоду про макрофінансову допомогу, всесвітньо відоме Міжнародне рейтингове агентство Moody’s відразу ж переглянуло свій прогноз щодо курсу української гривні, українські цінні папери на європейському ринку поліпшили свої показники”, – йдеться в повідомленні.
Порошенко вважає, що це є символом того, що інвестори вірять в Україну.
Нагадаємо, 31 травня Moody’s поліпшило прогноз банківської системи України з “негативного” до “стабільного”.
Також Петро Порошенко впевнений, що підписання угоди про надання кредитних гарантій обсягом 1 млрд доларів між урядами України та США сприятиме наданню Україні фінансової допомоги Міжнародним валютним фондом і Європейським Союзом.
“Глава держави висловив упевненість, що слідом за підписанням угоди про надання нашій країні допомоги на суму до 1 млрд доларів США відбудеться підписання і документа про нашу співпрацю з МВФ, іншими фінансовими організаціями, отримання макрофінансової допомоги з боку ЄС”, – передає прес-служби позицію Порошенко, висловлену, після підписання угоди.
У свою чергу, посол США в Україні Джеффрі Пайетт зазначив, що підписання цієї угоди – свідоцтво відчутних реформ в Україні, зокрема в судовій сфері.
“Я особисто і Сполучені Штати Америки висловлюємо свою підтримку і високу оцінку Вашому лідерству, пане Президенте, в контексті призначення нового генерального прокурора і особливо в тому, як розвивається наша співпраця з офісом генерального прокурора України Юрія Луценка”, – додав він.
Пайетт також зазначив, що голосування за зміни Конституції в частині правосуддя продемонстрували міжнародній спільноті, що в Україні є єдність, а політичні сили підтримують Президента на шляху реформ.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас